Krůtí kousky na červeném zelí

22.03.2015 11:13

 

Porce: 4
Doba přípravy:     60 min

 

Použité suroviny:

500 g kysaného červeného zelí  | 4 kuřecí stehna nebo 600 g krůtího   | 100 g slaniny  | 1 červená cibule  |  sůl  | 1 lžička drceného kmínu  |  olej  | 500 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy:

Kysané zelí překrájíme na menší kousky a i s nálevem vložíme do pekáčku. maso rozložíme na zelí. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, červenou cibuli na tenká kolečka a kuře obložíme slaninou a cibulí. Vše osolíme, zalijeme polovinou vývaru, pokapeme olejem a okořeníme drceným kmínem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut, během pečení podléváme zbývajícím vývarem. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.