Krůtí kousky na červeném zelí
22.03.2015 11:13
Porce: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Použité suroviny:
500 g kysaného červeného zelí | 4 kuřecí stehna nebo 600 g krůtího | 100 g slaniny | 1 červená cibule | sůl | 1 lžička drceného kmínu | olej | 500 ml zeleninového vývaruPostup přípravy:
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a i s nálevem vložíme do pekáčku. maso rozložíme na zelí. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, červenou cibuli na tenká kolečka a kuře obložíme slaninou a cibulí. Vše osolíme, zalijeme polovinou vývaru, pokapeme olejem a okořeníme drceným kmínem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut, během pečení podléváme zbývajícím vývarem. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.