KRÉMOVÁ KAŠE Z JÁHEL
Popis
Kaše z jáhel je výborná. Jáhly jsou z prosa, které má lehce ořechovou chuť a je neuvěřitelně výživné. Je plné vlákniny, hořčíku, a vitaminů skupiny B. Stejně jako quinoa má i vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin.
INGREDIENCE (2-3 porce):
- 3/4 šálku jahel
- 1/3 šálku kešu či jiných natural oříšků
- 1/2 lžičky jablečného octa – není nutné
- 3-4 sušené datle
- špetka soli
- Další nepovinné ingredience
nasekané natural mandle, čerstvé ovoce, kokos, chia semínka, další mandlové mléko, nastrouhaná kvalitní čokoláda, datlový sirup (foto) aj.
POSTUP:
Večer namočte v misce vody jáhly, datle bez pecek a mandle, přidejte jablečný ocet a nechte při pokojové teplotě přes noc. Ráno vodu slijte a důkladně opláchněte jáhly. dejte je společně do mixéru se 2 šálky vody (mandlového mléka), datlemi a jáhlami a mixujte do hladké konzistence. Pak přidejte zbývající přísady a znovu mixujte. Směs nalijte do hrnce a na středním plameni zahřívejte za neustálého míchání po dobu 5 minut, dokud nezhoustne. Podávejte s javorovým sirupem sypané sekanými mandlemi a borůvkami.
