KRÉMOVÁ KAŠE Z JÁHEL

03.02.2015 15:55

Popis

Kaše z jáhel je výborná. Jáhly jsou z prosa, které má lehce ořechovou chuť a je neuvěřitelně výživné. Je plné vlákniny, hořčíku, a vitaminů skupiny B. Stejně jako quinoa má i vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin.

INGREDIENCE (2-3 porce):

  •   3/4 šálku jahel
  •   1/3 šálku kešu či jiných natural oříšků
  •   1/2 lžičky jablečného octa – není nutné
  •   3-4 sušené datle
  •   špetka soli
  •   Další nepovinné ingredience :) nasekané natural mandle, čerstvé ovoce, kokos, chia semínka, další mandlové mléko, nastrouhaná kvalitní čokoláda, datlový sirup (foto) aj.

POSTUP:

Večer namočte v misce vody  jáhly, datle bez pecek a mandle, přidejte jablečný ocet a nechte při pokojové teplotě přes noc. Ráno vodu slijte a důkladně opláchněte jáhly. dejte je společně do mixéru se 2 šálky vody (mandlového mléka), datlemi a jáhlami a mixujte do hladké konzistence. Pak přidejte zbývající přísady a znovu mixujte. Směs nalijte do hrnce a na středním plameni zahřívejte za neustálého míchání po dobu 5 minut, dokud nezhoustne. Podávejte s javorovým sirupem sypané sekanými mandlemi a borůvkami.