Kapustové karbanátky
30.05.2014 13:19
2. V míse umíchejte změklé máslo se solí, přidejte vejce, v mléce namočenou a prolisovanou housku, pepř, cibulku, mleté vařené uzené maso, kapustu a tolik strouhanky, aby těsto bylo husté jako na masové karbanátky.
3. Vytvarované karbanátky obalujte v rozšlehaném vejci (nebo jen v bílcích) a poté ve strouhance. Smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.
4. Ke karbanátkům podávejte svůj oblíbený zeleninový salát a bramborovou kaši, ale chutnají i s chlebem.
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 30 minut
- Smažení: 20 minut
Počet porcí
- 4-6
Ingredience
- 1 středně velká kapusta
- sůl
- 20 g másla
- 2 vejce
- 150 g housky, pokrájené na kostičky
- 120 ml mléka
- mletý pepř
- 30 g cibule, pokrájené a krátce osmahnuté
- 60 g vařeného uzeného masa
- 150 g strouhanky + další na obalení
- 2 vejce, rozšlehaná
- tuk na smažení
Příprava jídla
1. Kapustu zbavte ovadlých listů, spařte ji a pak vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a dejte na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekejte nebo umelte na masovém strojku.2. V míse umíchejte změklé máslo se solí, přidejte vejce, v mléce namočenou a prolisovanou housku, pepř, cibulku, mleté vařené uzené maso, kapustu a tolik strouhanky, aby těsto bylo husté jako na masové karbanátky.
3. Vytvarované karbanátky obalujte v rozšlehaném vejci (nebo jen v bílcích) a poté ve strouhance. Smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.
4. Ke karbanátkům podávejte svůj oblíbený zeleninový salát a bramborovou kaši, ale chutnají i s chlebem.