Kapustové karbanátky

30.05.2014 13:19

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Smažení: 20 minut

Počet porcí

  • 4-6

Ingredience

  • 1 středně velká kapusta
  • sůl
  • 20 g másla
  • 2 vejce
  • 150 g housky, pokrájené na kostičky
  • 120 ml mléka
  • mletý pepř
  • 30 g cibule, pokrájené a krátce osmahnuté
  • 60 g vařeného uzeného masa
  • 150 g strouhanky + další na obalení
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • tuk na smažení

Příprava jídla

1. Kapustu zbavte ovadlých listů, spařte ji a pak vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a dejte na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekejte nebo umelte na masovém strojku.

2. V míse umíchejte změklé máslo se solí, přidejte vejce, v mléce namočenou a prolisovanou housku, pepř, cibulku, mleté vařené uzené maso, kapustu a tolik strouhanky, aby těsto bylo husté jako na masové karbanátky.

3. Vytvarované karbanátky obalujte v rozšlehaném vejci (nebo jen v bílcích) a poté ve strouhance. Smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.

4. Ke karbanátkům podávejte svůj oblíbený zeleninový salát a bramborovou kaši, ale chutnají i s chlebem.