HOVĚZÍ STROGANOFF

14.10.2014 18:48

Informace o receptu

  •   obtížné
  •   1 hodina
  •   4 osoby
  •   nákladné

Použité ingredience

  •   500 g hovězí svíčkové (očištěné a nakrájené na nudličky)
  •   3 lžíce hladké mouky
  •   4 lžíce másla
  •   2 jarní cibule (pouze jejich bílé části - očištěné a drobně nakrájené)
  •   2 stroužky česneku (oloupané a drobně nakrájené)
  •   250 g lišek (očištěných a nakrájených na menší kousky)
  •   ½ citronu (malého
  •   z něj vymačkaná šťáva)
  •   ¼ hrnku suchého červeného vína
  •   ½ hrnku hovězího bujonu
  •   4 lžíce rajčatového protlaku
  •   200 g zakysané smetany
  •   2 lžičky soli
  •   ½ lžičky mletého černého pepře
  •   2 lžíce pažitky (drobně nakrájené)

Návod k přípravě

V hluboké pánvi si na rozpuštěném másle lehce zpěníme cibuli s česnekem (3 minuty), přidáme osolené a v mouce obalené hovězí maso, které z obou stran osmahneme (5-10 minut). Pak vmícháme rajčatový protlak, zalijeme červeným vínem a hovězím bujonem, přidáme lišky, zakápneme citronovou šťávou, zmírníme teplotu a dusíme asi 25-30 minut, dokud není maso měkké. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami tagliatelle, případně s dušenou rýží. Při servírování sypeme nakrájenou pažitkou.