HOVĚZÍ STROGANOFF
14.10.2014 18:48
Informace o receptu
- obtížné
- 1 hodina
- 4 osoby
- nákladné
Použité ingredience
- 500 g hovězí svíčkové (očištěné a nakrájené na nudličky)
- 3 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce másla
- 2 jarní cibule (pouze jejich bílé části - očištěné a drobně nakrájené)
- 2 stroužky česneku (oloupané a drobně nakrájené)
- 250 g lišek (očištěných a nakrájených na menší kousky)
- ½ citronu (malého
- z něj vymačkaná šťáva)
- ¼ hrnku suchého červeného vína
- ½ hrnku hovězího bujonu
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 200 g zakysané smetany
- 2 lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce pažitky (drobně nakrájené)
Návod k přípravě
V hluboké pánvi si na rozpuštěném másle lehce zpěníme cibuli s česnekem (3 minuty), přidáme osolené a v mouce obalené hovězí maso, které z obou stran osmahneme (5-10 minut). Pak vmícháme rajčatový protlak, zalijeme červeným vínem a hovězím bujonem, přidáme lišky, zakápneme citronovou šťávou, zmírníme teplotu a dusíme asi 25-30 minut, dokud není maso měkké. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami tagliatelle, případně s dušenou rýží. Při servírování sypeme nakrájenou pažitkou.